Isnin, Mei 02, 2011

Satu sumpah, UMNO bakal terkubur.

Assalamualaikum WBT,

Politik Malaysia kini dilanda dengan aksi sumpah-sumpah pula. Walaupun terdapat perbezaan pendapat dikalangan ulama dan cerdik pandai agama dalam perkara tersebut perkara tersebut telah pun berlaku.

Terbaru, Dr Mohd Asri telah mencadangkan Anwar Ibrahim turut mengangkat sumpah untuk mempertahankan dirinya. Ketika Saiful Bukhari mengangkat sumpah, Dr Mohd Asri mempertahankan Anwar Ibrahim agar tidak perlu mengangkat sumpah dan ianya mendapat sokongan padu dari penyokong Anwar Ibrahim dan Pakatan Rakyat. Kini mungkin Dr Mohd Asri akan diserang pula oleh mereka dengan kenyataannya itu.

Secara peribadi saya sependapat dengan Dr Mohd Asri agar Anwar Ibrahim mengangkat sumpah untuk mempertahankan dirinya. Dengan satu sumpah, saya percaya PKR dan Pakatan Rakyat akan berbondong-bondong menerima ahli barunya dan kebanyakkannya adalah dari UMNO. Jadi, kenapa perlu mencari alasan lagi kerana inilah cara terbaik bagi Anwar Ibrahim membersihkan namanya dan saya berani jamin Najib hanya berani membubarkan parlimen setelah cukup tempoh matangnya.

Sumber berita : Sinar Harian

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Komen anda mungkin tidak akan disiarkan kerana blog ini telah berpindah di http://azwandengkil.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...