Khamis, Jun 12, 2008

Warkah Buat Paklah

Warkah Buat Dolah-Patrick_ Badawi-KJ & Secompany.

Saya ingin mengucapkan terima kasih kepade pak lah kerana menaikkan rege minyak..
selepas ini apebile rege minyak naik..
rege barang yg lain akan naik..
saya akan merubah tabiat saya dari makan ikan kembung yg dah merah mate dan pecah ,perut kepade ikan kering sahaja..
saya sanggup berkorban untuk UMNO dan bn...
anak saye yg seramai 5 org itu boleh bekerje selepas waktu sekolah untuk membantu keluarga dan meneruskan tradisi menyokong UMNO dan bn
saya akan merubah bilik bilik yg ade di rumah saya untuk dijadikan tempat menternak ikan dan menanam sayur secare hidroponik.. ......... .....
saya terpakse tanam dalam bilik kerna saya dok kat umah flat..rebet yg diberikan kepade saya memang melebih dari keperluan saya...apebile saya congak.. saya hanya menggunakan 20 sen aje duit minyak moto sehari.. ade untung 21 sen saya tak pakai pon kete... sebab bile minyak naik..saya kene jual datsun kotak mancis saya.. dapat gak duit..
anak anak saya, saya akan soh eksesais setiap hari dengan berjalan kaki atau naik beskal ke sekolah.. sejauh 5 km walaupon saye berpendapatan rm 1000..ia terlebih cukup untuk keluarga saya...buat permulaan untuk merubah kehidupan saya..
saya tidak akan menggunakan gula...tak akan menggunakan tepung untuk buat jempot-jempot akan menggantikan beras ngan ubi....
setiap hari saya dan keluarga akan berpuasa (kecuali pade hari hari yg dilarang ajerk) saya akan buat minyak masak sendiri itu antara care saya merubah hidup..
ade banyak lagi care semuanya kerna UMNO dan bn...dan saya ingin meminta pak lah supaya menaikkan lagi rege minyak yg ade..bukan tu ajerk..diminta menaikkan lagi rege tol kerna org sebelah rumahsaya nih org pembangkang dia selalu ikut highway, bior padan ngan muke dia.
mungkin pak lah boleh melawat saya dan bersedekah kepade saya sehelai kain pelikat dekat-dekat pilihanraya nanti....... ...insyaallah kain pelikat itu saya akan framekan dan gantung dirumah..tapi jangan lupa.. pak lah tandatangan yerk..!
jgn lupe pak lah.naikkan lagi rege minyak.. jgn turun kan gaji menteri menteri dan tuan penasihat 25%.. saya tetap akan menyokong pak lah..akhir kata bior pak lah senang, janji kami susah.. hidup UMNO, hidup bn...sekian terima kasih..

Sumber : YahooGroups Prowaris

2 ulasan:

 1. Salam Azwan,

  TAHNIAH kerana mempunyai semangat tinggi Dato Hang Tuah...

  Berat mata memandang, Berat Lagi Bahu Memikul.. :-)

  BalasPadam
 2. ekceli surat nih asalnye dari

  http://muor76.blogspot.com/2008/06/surat-penyokong-umno-untuk-pak-lah.html

  BalasPadam

Komen anda mungkin tidak akan disiarkan kerana blog ini telah berpindah di http://azwandengkil.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...